Verbouw

Het verbouwen van een woonhuis of appartement is een stuk ingrijpender en daardoor omvattender dan het uitvoeren van een renovatie. Door het verwijderen en/of verplaatsen van (constructieve/ dragende-) muren om ruimtes anders in te delen of vergroten, het uitbreiden van de zolderruimte door het realiseren van een slaapkamer of badkamer gaat het om een verbouwing.

Daarnaast zijn het realiseren van een aanbouw, dakkapel of uitvoeren van dak- en gevelwerkzaamheden ook een voorbeeld van werkzaamheden welke tijdens een verbouwing aan de orde kunnen komen.Het verbouwen van een pand heeft als doel om een pand praktischer bruikbaar te maken en/of vergroten geheel volgens vooraf uitgevoerde constructieberekeningen en de actuele regelgeving omtrent (electrische-/ verwarmings-) installaties en (brand-)veiligheid.

Parkstraat-75-17.jpg
PHOTO-2020-03-10-16-04-03-3.jpg

 Voorafgaand aan een verbouwing doorlopen wij een aantal stappen met u waarbij wij onder andere de mogelijkheden voor het eventueel verduurzamen van de woning bekijken.

Het verduurzamen van een woning kan bijvoorbeeld het toepassen van goede isolatie, zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp hetgeen bijdragen in een lager energieverbruik en u uiteindelijk geld bespaart. U bent hierdoor natuurlijk ook voorbereid op de toekomst. Bij het verbouwen van een woonhuis of appartement houden wij ook rekening met behoud van de uitstraling van het pand en zorgen wij dat het resultaat hierop aansluit. Met het doorlopen van de stappen komt er uiteindelijk een voor u duidelijk totaalplan waarin al uw wensen verwerkt zijn. Met het doorlopen van de stappen komt er uiteindelijk een voor u duidelijk totaalplan waarin al uw wensen verwerkt zijn.

Met het doorlopen van de stappen komt er uiteindelijk een voor u duidelijk totaalplan waarin al uw wensen verwerkt zijn. Hierbij zijn ook de eventuele werkzaamheden van o.a. een constructeur opgenomen alsmede het verzorgen van een aanvraag van een omgevingsvergunning. Dit alles kunnen wij desgewenst nog verder aanvullen met een kleuradvies, een lichtplan en/ of een (3-D) artist-impressions zodat u een beeld krijgt met betrekking tot hetgeen u als eindresultaat kunt verwachten.

Uitvoering
Voorafgaand aan de uitvoering van een verbouwing wordt er een plan van aanpak met een projectplanning opgesteld en met u doorgesproken. Hierbij geven wij eveneens eventuele punten van aandacht aan die u zelf dient te verzorgen zoals bijv. tijdelijke huisvesting in het geval u uw bestaande woning wenst te verbouwen.

Hofwijckstraat64Voorburg-11.jpg